Documenten nakijken

Factuur en tarieven

Fluvius helpt jou om je energiefacturen zo laag mogelijk te houden. Maar hoe ziet die factuur eruit en hoe is ze samengesteld? En welk tarief geldt voor jou? We leggen ook uit hoe we je verbruik aanrekenen. En we overlopen de steunmaatregelen die de overheid voor jou in petto heeft in deze moeilijke tijden. Hier vind je alle info.

Wat kost je energie bij Fluvius als energieleverancier?

Krijg je energiefacturen van Fluvius? Dan is Fluvius je energieleverancier. Die rekent je het standaardtarief aan. Ben je een beschermde klant? Dan heb je recht op het sociaal tarief.

Op 1 januari 2023 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Dat is een onderdeel van het standaard tarief. Wat betekent dat voor jou?

Hoe rekenen we jouw verbruik aan?

Met Prepaid krijg je geen maandelijkse of jaarlijkse facturen. Je verbruik wordt dagelijks van je beschikbaar bedrag afgetrokken. Maar hoe betaal je? En hoe kan je zien wat je hebt verbruikt? Hieronder vind je deze info.


Heb je geen Prepaid? Dan krijg je facturen van je energieleverancier Fluvius. Welke energiefacturen ontvang je? En hoe kan je ze verlagen. Hieronder vind je alle info.

Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor jou?

De federale regering heeft meerdere maatregelen genomen om de energiefactuur te verlichten. Welke maatregelen zijn dat?

  • Federaal basispakket elektriciteit en aardgas 2022
  • Eénmalige federale verwarmingspremie van 100 euro
  • Tijdelijke btw-verlaging van 21% tot 6% op elektriciteit en aardgas
  • Verlenging van het tijdelijk recht op sociaal tarief