Fluvius bestelwagen

Terug naar een andere energieleverancier?

Heb je al een tijdje geen schulden meer bij Fluvius? Goed nieuws! We helpen je graag overstappen naar een nieuwe en goedkopere energieleverancier. En uiteraard kan je via Fluvius je verbruik verder blijven opvolgen.

Zo verander je makkelijk van leverancier

1

Je hebt niet langer schulden bij Fluvius

Fijn nieuws, want nu kun je op zoek naar een nieuwe, goedkopere energieleverancier. Hoe je die vindt? Zie volgende stap!

2

Vind de goedkoopste leverancier op vreg.be

Dat doe je door een eenvoudige vergelijkingstest in te vullen, de v-test. Daarvoor heb je je jaarverbruik nodig. Dat vind je bij je overzichten van je verbruik op mijn.fluvius.be. Of op jouw jaarafrekening wanneer je nog geen gebruik maakt van Prepaid.

mijn.fluvius.be/prepaid

3

Verwittig de nieuwe leverancier dat je graag klant wil worden

Dat kan meestal online of door te bellen naar de klantendienst van de leverancier die je gekozen hebt. Je vindt de contactgegevens ook via vreg.be

4

Fluvius regelt je overstap.

Als je een digitale meter hebt, worden je meterstanden automatisch doorgegeven aan je nieuwe leverancier. Als je schuldenvrij bent, regelen ze je overstap. Jij krijgt een bericht van zodra die goedgekeurd is.

Schakelen

Tijdig overstappen is belangrijk

Prepaid is er voor wie moeite heeft om zijn maandelijkse facturen te betalen. Is dat bij jou niet of niet meer het geval? Dan ben je beter af bij een andere leverancier, zodat je

  • zeker bent dat je een goedkopere leverancier hebt!
  • meer kan verbruiken voor hetzelfde geld.

Goed om weten

Als je overschakelt van leverancier dan blijft jouw digitale meter staan en werkt die als een gewone meter zonder Prepaid. Je kan dan blijven gebruik maken van alle voordelen van die digitale meter. Jouw gegevens in Prepaid blijven dan nog even voor jou beschikbaar.